SAP megoldásaink

SAP egyedi logisztikai rendszer megoldások

Nagy gyakorlatot sikerült szereznünk SAP WM-re épített nagy bonyolultságú raktári rendszerek bevezetésében és ennek kapcsán minden esetben testre szabott megoldásokat szállítottunk. Ezeket minden esetben optimalizáltuk mind kezelési mind pedig performancia szempontból. Tapasztalataink azt mutatják, hogy a vannak olyan területek egy-egy logisztikai rendszerben, ahol nem felelnek meg a standardok és a folyamatra optimalizált tranzakciókat érdemes használni, ilyen területek pl. a komissiózás, speciális termelés kiszolgálás stb.

A testre szabott megoldásaink fejlesztése során néhány legfontosabb megoldásunkat emelném ki:

 • PLC-k vezérlése és SAP-hoz kapcsolása
 • Csomagoló sorok közvetlen vezérlése SAP-ból
 • SAP –ban leltári folyamatok megvalósítása RFID-vel
 • Gyártósori kijelzőkön SAP PP modul adatainak online megjelenítése, termelés követése
 • RFID kapukról kapott adatok feldolgozása SAP-ban
 • Targonca feladatok optimalizálása, automatikus feladat kiosztással

SAP WM raktári rendszer bevezetés illesztés

Anyavállalatunk, a Szapporta Kft.,  SAP logisztikai folyamatok bevezetésére szakosodott. Az elmúlt 20 évben 23 SAP WM bevezetést végeztek és ezekben a projektekben nem csak az SAP beállítási és tanácsadási feladatokat végezték. A rendszer működéséhez szükséges folyamat egyeztetéseket, eszközök beállítását és SAP-hoz illesztését illetve kezelő felületek testre szabását is megoldották. Az ezekben a projektekben szerzett tapasztalatok biztosítják a sikeres bevezetést az új ügyfelek számára, amelyet most már az IDportán keresztül is megrendelhetnek.

SAP NAV online

SAP-ból közvetlenül kerülnek beküldésre a számlák a NAV felületére. Megoldásunknak fő előnye hogy nem igényel külső közvetítő rendszer üzemeltetését, hanem tisztán SAP-ban kezeli le a számlák beküldését. Az SAP számla nyomtatási funkciót használjuk a beküldés vezérlésére, így biztosítjuk, a számlán szereplő információk kerüljenek beküldésre.

A NAV Online 2.0 verziójával is elkészültünk és elkezdtük a partnereknél az új verzió telepítését.Megoldásunk árazása nem tranzakció alapú, hanem van egy alap licence díjunk és ügyfél igényeknek megfelelő implementációs díj.

SAP E-számla

SAP-ból közvetlenül E-számla küldésére kidolgozott konfigurálható megoldásunk van, amely tartalmazza a hitelesített időbélyeg kérést, az elektronikus aláírást, illetve közvetlen E-mailen való kiküldést is. A megoldás konfigurálható úgy, hogy vevőnként lehetőség legyen beállítani akár idő függően is azt, hogy a papír illetve elektronikus alapon kerüljön a számla kiküldésre.

A számla mellé csatolt dokumentum is kiküldhető, így a teljesítés igazolás illetve speciális teljesítéshez kapcsolódó dokumentum is csatolható a megrendelői igényeinek megfelelően. Természetesen a dokumentumok csatolása is konfigurálható a vevői igényeknek megfelelően.Igény esetén alkalmazható a megoldás az SAP NAV online 2.0 megoldásunkkal együtt is alkalmazható. Ez a megoldásunk is számos magyar nagyvállalat alkalmazza évek óta sikerrel.

SAP EKAER /Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrzési Rendszer/ megoldás

Felhasználói igényekre szabható konfigurált megoldás, ami tartalmazza a NAV honlapra való közvetlen kommunikációt /EKAER szám igénylés, rendszámmódosítás, igénylés visszavonása stb./, illetve ennek automatizálását, a bejelentések lekövetését, a szállítólevél adatainak átvételét.

RF-el Támogatott SAP Tárgyi eszköz leltár

RF / Radio Frequency and scanner/ eszközzel támogatott konfigurálható dobozos megoldásunk SAP tárgyi eszközök leltározásához, mely tartalmazza a leltár felvételt, kiértékelést, valamint az eltérések kivezetését is.

A bevezetés során tudunk segítséget adni nyitó adatok betöltésében, igény esetén a jobb alkalmazhatóság érdekében SAP beállításokban is. Megoldásnak nagy előnye, hogy, nem csak ott alkalmazható, ahol hálózati lefedettség van online, hanem batch üzemmódban is. A megoldás SAP rendszerben kerül megvalósításra és SAP adatokra építve, így nincs szükség külső egyéb szoftverre és adatbázisra

A bevezetés jól tervezhető, mert a leltározáshoz szükséges funkciók már rendelkezésre állnak, és az igény felmérést követően ebből összeállítható a megrendelő igényeinek legjobban megfelelő megoldás. Leltár megoldásunk számos nagyvállalat és közintézmény használja, legnagyobb számossággal rendelkező rendszerünkben több mint 180.000 tárgyi eszköz leltár adatait kezeljük.

SAP ITS mobil alkalmazásfejlesztés

SAP által nyújtott mobil fejlesztéseket több éve végzünk logisztikai rendszerek kialakításához. Minden ügyfelünknek a PDA alkalmazásfejlesztésekhez ezt a technológiát ajánljuk, mert ezzel eszköz független alkalmazások valósíthatók meg. A Windows mobil alkalmazási környezete már nem követett és ezen a területen az Andorid alapú alkalmazások fognak előtérbe kerülni, ez a fejlesztési technológia támogatja ezt az operációs rendszerek piacán lejátszódó változásokat is. Ezzel biztosítható az hogy a lefejlesztett alkalmazások sokáig alkalmazhatók legyenek azaz idő és érték állóak.

ZEBRA ipari böngésző tapasztalat SAP ITS megoldásokban

Egyik legnagyobb ISV partnerként fejlesztjük megoldásainkat, melyek kihasználják az SAP által nyújtott lehetőségeket ötvözve a ZEBRA által adott szoftverekkel és mobil eszközökkel. Nagy előnyünk a többi SAP fejlesztő céggel szemben, hogy a megfelelő igényekhez az optimális hardver szoftver megoldásokat tudunk szállítani. A Zebra Ipari böngészőben megvalósításra kerültek SAP specifikus funkciók, melyek támogatják az SAP alkalmazások hatékony megvalósítását ebben a környezetben. Az Ipari böngésző újabb verziói folyamatosan bővülnek SAP támogató funkciókkal, így növelve az ebben a környezetben kifejlesztett alkalmazások használhatóságát. Ez lehetővé teszi a felhasználói igényeket egyre magasabb szintű kielégítését.

Zebra nyomtatók SAP illesztése, címke formátum fejlesztése

SAP-ból sokféle technológiával lehet vonalkódos és QR-kódos címkét, előállítani. Ahhoz, hogy ezt a feladatot valaki meg tudja oldani szükséges ismerni:

 • SAP nyomtató beállítási funkciókat, SAP bázist
 • SAP űrlap programozási technológiákat
 • SAP űrlap nyomtató program fejlesztést
 • SAP Output kezelési technológiát
 • Zebra nyomtató programozási nyelvet és beállításokat
 • Zebra hardver beállításokat

Mi rendelkezünk a fent felsorolt összes kompetenciával, ezért minden ilyen típusú feladatot gyorsan és hatékonyan meg tudunk oldani.

ZEBRA RFID kapu SAP illesztése-SAP esemény kezelő

Az RFID a egyik legkorszerűbb azonosítás technika, amely hatékonyan támogatja a termelési, logisztikai, raktári folyamatokat. A 2020-1.1.1-KKV-START-2020-00196 projekt keretében egy olyan eseménykezelő keretrendszer került kifejlesztése, amely hatékonyan támogatja SAP környezetben az új RFID technológiák használatát. Ehhez a keretrendszerhez Zebra RFID olvasók, illetve Zebra RFID kapuk csatlakoztathatók.

A keretrendszert úgy alakítottuk ki, hogy az új, ügyfelek számára egyedileg lefejlesztett SAP Logisztikai folyamatok is könnyedén beépíthetőek legyenek.

A termék felépítése:

 • Keretrendszer installálás
 • Egyedi folyamathoz tartozó igények fejlesztése, beillesztése

SAP Mobil Technológiák

Nagy gyakorlattal rendelkezünk SAP RF, ill. Mobil technológiákban, így ügyfeleink igényeihez legjobban illeszkedő megoldást tudunk megvalósítani. Továbbá a külföldi SAP-t alkalmazó magyarországi leányvállalatoknak tudunk segíteni ezen mobil technológiák használatában fejlesztésében.

Eddigi gyakorlatunkban a következő SAP mobil technológiákban dolgoztunk és rendelkezünk tapasztalatokkal:

 • MOBYSYS
 • SAPConsole
 • WEB Console
 • Teklogix /MIS/
 • SAP ITS  

SAP magyar törvényi megfelelés biztosítása

A magyar törvényi megfeleléshez az SAP standard megoldásai mellett szükségesek kiegészítő fejlesztések, ilyenek pl. az EURO-ban történő könyvelés esetén FT-ban, is elő kell állítani az ÁFA bevallást, illetve az ÁFA árfolyamokat kell tudni kezelni. De ide tartozik az Online számla beküldés biztosítása, az Árufuvarozásra vonatkozó szabályok EKAER rendszer kiszolgálása, NAV Audit riport ügyfél specifikus implementálása. A Szapporta KFT azon SAP tanácsadó cégek közé tartozik, aki saját megoldással rendelkezik ezen feladatok megoldására.

Több rollout projektben vettünk részt és ennek kapcsán nagy tapasztalatot szereztünk SAP-ban szükséges Magyar specifikumok beállításában. Ilyenekre kell itt felkészülni, mint pl. folyamatos teljesítéshez az Áfa dátum kezelése, Tárgyi eszköz modulnál maradvány érték kezelése, stb.